Karakter-Değerler Eğitimi

Kreşten anaokulu, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, ilkokul ve ortaokul, liseye kadar eğitimin her alanında uzman kadromuz ile çeşitlendirilmiş, başarılı modelleri ile farklı branşlara entegre ettiğimiz eğitim sistemi sunuyoruz.

ATLAS KOLEJİNDE DEĞERLER EĞİTİMİ

Atlas Koleji değerler eğitimi politikası akademik eğitim ile karakter eğitimini birlikte yürüterek kurumlarımızın eğitim felsefesi ile uyumlu bir şekilde, asil geçmişinden aldığı güç ile  aydınlık geleceğe , çift kanatlı ,hem akademik yönü güçlü hem de milli manevi değerlerine sahip karakterli nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Akademik eğitim ile öğrencilere  “başarılı olma” fırsatı verirken Değerler Eğitimi ile “iyi insan olma” becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.

Atlas Kolejinde değerler eğitimi çalışmaları planlanırken faaliyetlerinin çok yönlü olarak gerçekleştirilmesi ve planlanması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda yapılacak çalışmalar ders içi ve ders dışı faaliyetler olarak ayrılmakta, daha sonra bu çalışmalar öğrenci, öğretmen ve aile özeline indirgenmektedir.

Değerler eğitimi çalışmaları yürütülürken öncelik öğrencilerin bilgi boyutunda öğrenmelerini sağlamak değil kişilik ve davranışa dönük ve muhabbet oluşturma olarak hedef alınmıştır.

Ders içi değerler eğitimi çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı kazanımları doğrultusunda öğrencilerimiz ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Değerler Eğitimi, Siyer-i Nebi ve Kuran-ı Kerim dersleri, alanında uzman, donanımlı öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Bu derslerde önceliğimiz öğrencilerin derslere severek ve isteyerek katılabilmelerini sağlayabilmektir. Siyer i nebi dersleri kronolojik bir tarih bilgisi olarak değil Peygamber Efendimiz Sallallahu aleyhi Vesellemin örnek şahsiyeti, Peygamberlerin hayatlarından kıssalar anlatılmaktadır.

Derslerde işlenen konular doğrultusunda okul içinde ve okul dışında planlanan değerler eğitimi çalışmaları ile öğrencilerimiz milli manevi değerleri yaparak ve yaşayarak uygulama fırsatı bulurlar. Bu kapsamda; c anlı hatim etkinliği, öğretmenimle camiye gidiyorum etkinliği, kuş orucu etkinliği, her aya bir ayet bir hadis bir dua e etkinliği, ayın değeri çalışmaları, pano çalışmaları, kantincisiz kantin,zekat kumbaram ve İyilik Timleri  yapılan çalışmalardan bazılarıdır.

Öğretmen ve velilerimiz ile yapılan değerler eğitimi çalışmaları ile öğrencilerimizin öğrendiklerini hem okul içerisinde tüm branş öğretmenleri hem de evde aileleri ile uygularlar. Ayrıca veli ve öğretmenlere yönelik yapılan değerler eğitimi çalışmaları ile eğitim çalışmaları bir bütün olarak gerçekleştirilir. Mevlid-i Nebi programı, sabah namazı buluşmaları, yatsı namazı buluşmaları ve “Kardeşim olur musun?” projeleri bazılarıdır.